söndag 31 januari 2010

Datorhaveri

Jaha, nu är jag utan dator. Min käre svåger tillika vår datorsupport har dömt ut min dator. Bildskärmen är helt paj, vad gör man då... Köper en ny, kanske men var tar man pengarna... Får se hur det löser sig. Nu har jag i alla fall lånat mannens, som han fick i födelsedagspresent av mig och sina föräldrar... (Vilken idé jag fick nu...hmm, om några veckor fyller ju jag också år...)
Hur som helst, har fått min kurbits, ska bara fixa lite med den, sen kommer bilderna på den. Får snart min dalahäst också så då kommer det bilder på den också. Ni har alltså mycket att se fram emot om ni läser min blogg och har lite tålamod ;)

Igår hade vi 40-års fest för min storasyster, mycket trevligt, hon är ju go min syster. Barnen var superduktiga hela dan, började vid 3 på eftermiddagen och var inte hemma förrän nästan 21.30. Bra med film på storbildskärm och så, det underlättar när programmet på festen går lite över huvudena på de små.
Lilla E var också super, gnällde lite till och från med överlag nöjd med att titta på folk (släkt med sin mamma tror jag, titta på folk är ju mycket underhållande tycker även jag..)

Idag blir det i alla fall en soft-dag hemma, har dragit på oss förkylningar igen så nu kurerar vi.
(härlig sovställning...)

HA DET GOTT!
/Sofia

onsdag 27 januari 2010

Dalarna nu & då

Just nu är jag inne i en period av stor patriotism....
Jag såg ett reportage i en tidning där de hade mycket av dalarna i sin inredning med på ett nytt och uppdaterat sätt. Det satte fart på mig och nu har jag special beställt en dalahäst av "homebylina" . Får se om den kommer i produktion sedan, det beror väl på hur resultatet av min idé blir. Sedan har MalinPhoto hjälpt mig att fota av en kurbitsmålning som sedan gjorts om till svartvit och beställts på canvas. Väntar med spänning.... Bilder kommer när de fått sin plats här hemma.



Kanske man skulle investera i ett par handmålade clogs till sommaren... Det är väl Dalarna om nåt! Vi har så mycket av tradition och kultur här i Dalarna även om den kanske är lite utspädd såhär i "rumpmaslandet", men det är kul att ta tillvara på (i rätt mängd såklart ;) ) Fler som tycker som mig?...
Nu ska vi se om det blir lite scones med aprikoser och solroskärnor till förmiddagskaffet. Kanske blir det en träff med "lattemorsorna" (grannarna). Ikväll är det N andra innebandyträning, vilket nedräkning vi har haft, ända sedan förra onsdagen... Ja, det är härligt när barnen hittar nåt som är så kul så man springer runt och ler på planen.
Nu till en ny dag med nya möjligheter! Ha det gott! / Sofia

söndag 24 januari 2010

Mina fina barn!

Mina fina barn finns på Malins blogg nu för alla som vill se! Vilken duktig fotograf hon är & dessutom min granne. Hur bra är inte det ;)
Har förevigat de små hos henne och hon har lagt ut bilder på E och A, N kommer imorgon! Jag är ju partisk men de är så fina och härliga bilder! TACK! Malin
Eftersom bilderna finns hos henne (vitastjärnor) i min blogglista är detta inlägg bildlöst.
En skön helg har vi i alla fall haft. Kyrkan idag, vänner hemma igår. Livet är underbart!
Må så gott!
Kram Sofia

fredag 22 januari 2010

Kids



Idag presenterar jag ett självporträtt av mellankillen. Han har precis börjat gilla att låna min mobil och knäppa kort, hi, hi... Ja, vad säger man, underbart leende!
Idag har jag fått ta över en lek som mormor introducerade tillsammans med A.
Hans fantasi gör att det är enkelt att leka med honom, det är bara att hänga med.
Vi har åkt bil (en madrass i hallen) till Kolmården (vardagsrummet) där var jag och lilla E besökare och A djurskötare. Han matade lejon och flodhästar och vi tittade på. Sedan drog vi till Skansen i bilen, där besökte vi lilla skansen och stora skansen (Antons rum). Efter det var det dags att dra till Finland med bil och färja (madrassen igen). Anton hade varit där innan och bytt fönster i stugan vilket han berättade för mig i bilen för det visste inte jag såklart....
På färjan lekte A i bollhavet innan restaurangen öppnade.... Allt precis som när han åkte till stugan i Finland med mormor och morfar.
Mamma, du kan vara både mormor och mamma... Självklart! Så då sa han mormor till mig ett tag, sen var jag mamma igen.
Bara ett litet utdrag från min dag som i övrigt bestått av mycket bärande. Lilla E är inte riktigt lik sig, har inte sovit mer än max en halvtimme i taget under dagen. Resultatet = Missnöjd liten E som egentligen bara ville sova....
A har lekt med sin bästa kompis, tänk att de kan leka i flera timmar utan avbrott, imponerande, ev bildbevis senare. Nu måste jag nog tyvärr väcka lilla E så att hon inte blir vaken hela natten.... Ja, det är inte lätt att vara liten!
Ha det gott! /Sofia

torsdag 21 januari 2010

Lycklig, lyckligare, lyckligast!



Igår fick N börja på innebandy! Vilken lycka! Så härligt med barn, deras förväntan o deras omedelbara glädje. Han sprang omkring med ett leende på läpparna o strålande ögon på plan. Ja, ingen tvekan om att han lär få fortsätta!
Hans polare tog väl omhand om honom också o såg till att han kände sig med i gänget, vilka goa kompisar med stora hjärtan!

tisdag 19 januari 2010

Update


Har bestämt mig för nya glasögon!
Det här bågarna har jag kollat på länge och nu tror jag att jag slår till.
Har ju som bekant en syster som är optiker och har egen butik i Stockholm.
Kolla mig blogglista för hennes blogg, supersnygg butik!
Hur som helst, här får ni se mina kommande glasögon, jag kommer dock ha dem i guldmetall. Kul med något nytt, man har de ju i ansiktet hela dagarna, varje dag, hela året runt så det är inte så konstigt att man tröttnar efter nåt år eller så.
Ha en skön dag!
Imorgon blir det nog en fika med lattemorsorna och lite fotokoll, har förevigat mina små guldklimpar! Bilder kommer sen. /Sofia

torsdag 14 januari 2010

Världens sötaste...

... lilla tjej! Jag är stolt moster till denna lilla solstråle. Det finns inte ord, vilket mästerverk!.



Appropå mästerverk, det finns en sång som vi har sjungit i samband med barnens barnvälsignelser. De gillar att jag eller den som nattar sjunger den när det är dags att sova och för nån dag sedan var det mormor som skulle natta A. Han ville höra en sång och mumlar, det är nåt om en gubbe som skapar...
Mormor fick kväva ett gapskratt för texten är såhär.

När GUD skapade alla stjärnor, gav han namn åt dem
med sin starka röst, men när du skulle födas
saknade han ord.
Hans hjärta darrade, tårarna rann,
när han för dig, öppnade livets grind.
Ett mästerverk som fadern har skapat, ett äventyr,
ditt mål är att tillbe vid hans tron. Du är skaparens klenod...
Du är ett mästerverk, konungabarn.


Ja, det var nån gubbe som skapade, hi, hi. Barn är härliga!

onsdag 13 januari 2010

Gammal & Ung


Häromdagen var jag och hälsade på hos min farmor (äntligen). Det var alldeles för längesen jag var där men nu blev det äntligen av. Har lite svårt att ta dit alla tre barnen, tycker att pojkarna är lite för aktiva för en över 90 år.
Det var rätt häftigt i alla fall men en "tjej" i slutet av sin livsvandring och en tjej i början av sin, på samma bild. Lilla E trivdes så bra i gammelfarmors famn så hon somnade utan protester. /Sofia

tisdag 12 januari 2010

Ensamma hemma

Nu får jag & barnen klara oss själva i veckorna igen, M har börjat jobba i Stockholm.
Får se hur länge det blir den här gången. Att ha sin man jobbandes på annan ort är inget jag rekommenderar & absolut inte när man är småbarnsföräldrar men ibland har man inget val. Hur som helst, vi saknar dig pappa M!




Var på BVC idag med lilla E, hon VÄXER! Ligger ett snäpp över på viktkurvan och på normalen på längden. Lite rund alltså, härliga veck på låren :) Båda pojkarna var också runda och goa som bebisar, nu däremot är de som streck, mellanbrorsan A fick order av doktorn att börja äta lite bättre, hmm. Vad gör man när man har barn som inte tycker det är så roligt att äta? Tycker inte om... börjar bli en stående kommentar hos A, hur vänder man trenden?
Ja, ja, han äter väl när han blir tillräckligt hungrig.
Tips på bra barnmat förresten, nåt annat än makaroner och köttbullar eller köttfärssås.... Nån som har nåt bra att dela med sig av så välkommen!

söndag 10 januari 2010

Vårnytt


Idag kommer lamporna i vardagdrummet att uppdateras. Tycker att de här skärmarna är så mysiga men jag tror att vi ska ha silvergrå. Svänger förbi & tar dem på väg hem från kyrkan. Schysst med söndagsöppna affärer - MIO, även här på "landet". /Sofia

lördag 9 januari 2010

Lantliv i stan



Det finns en blogg som heter Lantliv i stan. Jag gillar det namnet, att man kan blanda in det lantliga fast man bor i villa eller lägenhet i stan.
Tidningen Lantliv tycker jag om att läsa, man kan lätt tröttna på inredningstidningar. Har man fast en tidning ett tag så känns det som att samma sak upprepas och kommer tillbaka. Just nu läser jag gärna den här tidningen.
I just det här numret fastnade jag för en detalj som snart ska få pryda vårt vardagsrum, återkommer till det när den är klar.
Hur som helst, vill ni som jag ha lite ny inspiration så här efter jul och innan våren så kan jag rekommendera denna tidning.
/Sofia

Kusinerna

Häromdagen hade vi besök av barnens kusin och min syster.
Invigde samtidigt babygymmet. Tänk va mycket kul de här två kommer att ha tillsammans i framtiden, "tjejligan" :) Stora E och lilla E tillsammans på bilderna.





Babygymmet är väl så där måttligt intressant för E och helt gräsligt att se på, tar stor plats och är i vägen. Hoppas dock att E ska fatta hur kul det är så att man kan få lägga ifrån sig henne en stund och hon kan roa sig själv... Får se hur det går...

fredag 8 januari 2010

Fredagsmys

Noah är så härlig, han har planerat vårat fredagsmys i flera dagar. Chokladpudding skulle vi äta och han har kollat av varje dag om jag har handlat det.
Ikväll när det var dags ville han vara med och göra iordning. Snälla mamma kan inte jag få göra iordning och så kan vi sitta i soffan och jag kan få bära dit efterrätten på en bricka, mamma.... Självklart fick han det! Man smälter ju, vilken go unge.



Här fixas det och garneras.



Stolt och uppspelt, mycket viktigT för Noah att allt blir som han tänkt.



Förväntansfull lillebror :)



Han har t o m torkat av bordet & satt i nya värmeljus i lyktorna,
så tjänstvillig & duktig 6 åring. Gott var det!



Noah är som han är, mycket spring i benen!
Han kunde ine vara stilla så många sekunder när det var så roligt & mysigt :) Lyckades fånga honom in action - LYCKLIG!
Ha en skön fredagskväll. /Sofia

Är det dags för en makeover...

Har gått med känslan av att jag ser så trött och glåmig ut ett tag nu.
Kan ju i och för sig vara en effekt av bebistiden, ingen sömn = ringar under ögonen, några kilon för mycket, vinterblek och förkyldröd näsa....vad tror ni?
Hur som helst, är sugen på en makeover, bara ett litet lyft så jag ser piggare ut igen... Alltid när jag känner så här så funderar jag över att klippa bort lite av min stora kalufs, känner mig liksom instängd i allt hår.
Har lovat mig själv att inte klippa lugg då det medför extremt mycket jobb eftersom jag är självlockig och luggen alltid drar upp sig och puffar så snyggt om man inte plattar eller fönar. Såg i alla fall en bild i Damernas idag på en tjej med lugg och något fick mig att återigen bli sugen på att ta saxen och klippa till.
Hjälp mig! Kan ni vara med och tycka, hur ska jag göra?



Kommer om man ska gå på tidigare känslor att ångra mig så fort den åkt av men det är ändå lite lockande.

onsdag 6 januari 2010

Med bebis i famnen...


Delar med mig av två busungar iklädda nya caper som deras moster sytt åt dem!

Idag känns det som att vi haft E i famnen hela dagen. Hon har helt klart haft en mindre bra dag, jobbigt i magen tror jag. Undrar vad jag ätit som hon inte mår bra av....eller så var det för mycket shopping igår.
Hur som helst nu har vi masserat och hoppas att John Blund snart ska komma till vårt lilla hjärta så hon får sova.
Man får i alla fall inte mycket gjort en sån här dag även om man som mamma är expert på att vara enhändig (heter det så?).
Pojkarna har varit jättegoa idag, haft kompis här och sett på StarWars...häftigt! Det ville jag inte missa själv heller så vi hade en riktig TV eftermiddag.
Man kan ju inte riktigt vara utomhus med barnen heller, -25 grader är lite väl kallt.
Får se hur länge det håller i sig. Imorgon kanske det blir en sväng till färgaffären, inhandling av vit färg och målning av innerdörrar. Bort med 70-talet :)
Ska bli så skönt att få vitt och fräscht.
Nu gapar det i babysittern, dags att bära lite igen....
/Sofia

tisdag 5 januari 2010

Shopping + tre barn = ingenting till mig...

Jaha, då har vi provat shopping med tre barn. Ingen succé direkt. Skull bara uträtta några ärenden jag hade, trodde det skulle gå hur bra som helst & egentligen var det kanske inget större kaos men jag kan definitivt inte koncentrera mig när det är för mycket runt omkring. Det känns som att någon sa mamma typ 50 ggr/minut. Hur kan man ha så mycket att tjata om? Efter en liten stund ville jag bara hem.
Hur gör man när man liksom strosar omkring på stan eller i ett köpcentrum med en hel familj & tittar på lite av varje & inte ser irriterad eller stressad ut? Såg så många idag som såg ut att veta hemligheten till detta, för mig, helt otänkbara...
Att göra Kupolen med en hel hop ungar & en man & se harmonisk ut.
Nu var jag inte helt hysterisk, det behöver ni inte vara oroliga för, men shoppa gör jag absolut bäst själv i en väns sällskap, utan familj. Då kanske jag lyckas få med nåt hem också :)

Home sweet home är min "nya" melodi...




/ Sofia

måndag 4 januari 2010

Blivande bästis?



Bebis E har fått en eventuell blivande bästis. Tack för presenten!
Supergo elefant mjukisdjur/snuttefilt.
Somnade med armen runt den igår. Såg så mysigt ut så jag var tvungen att föreviga.




Idag var glada julen slut, slut, slut. Barrande granen slängdes ut, ut, ut... men till nästa år igen... Ja, då i några dagar kommer jag att älska det där trädet som jag tycker det är så skönt att ha blivit av med.



Har stått ut länge ändå för familjens skull, ville egentligen ha bort den redan efter annandagen.



(Inte världens bästa bildkvalitet men det är taget med mobilkameran så vad kan man förvänta sig...) / Sofia

söndag 3 januari 2010

Husmorssemester

I somras läste jag om husmorssemester i tidningen Mama tror jag. Tyckte det lät som en bra idé att vila upp sig en vecka utan man & barn...
Sagt och gjort, bokade en sista minuten till solen tillsammans med en av mina systrar. Va lyxigt! En kompensation för alla fiskeresor min man åker på.
Här kommer några bilder därifrån. Jag längtar tillbaka! Får göra om det igen när lilla E blivit större. Kanske ska jag övertala min andra syster att hänga med då... Hon behöver ju också husmorssemester... Nån mer mamma som känner sig manad, ska vi säga år 2012? Helt plan fullt med mammor som behöver vila upp sig och sakna sina familjer i en vecka...





Så här spenderades några kvällar, bärbar absolut pytteliten Dvd mellan sängarna, en kopp te och mys. Perfekt!... Gravid som jag var så satte jag nog min prägel på semestern, inget röj bara vila, mys och lugnt tempo. Vad mer orkar man i värmen? ;)


Lillasyster, I love U! Tack för att du följde med!



Tiden går fort när man har roligt men känslan av att snart få träffa barnen satt som en klump i magen hela hemresan. Nyttigt för både mamman, mannen & barnen att få sakna varandra. /Sofia

lördag 2 januari 2010

Handarbete


Jag vill bara visa en present till lilla E från hennes faster.
Visst är den fin! Precis som jag ville ha den, fick faktiskt vara med och tycka om färgerna. Vi har som de flesta vet, precis rustat i sovrummet och kör nu lite New England-stil och filten passar perfekt.
Va roligt det är med handarbete, det blir ett minne för livet.
Tack faster Carina!
Vet att en kompis till mig har kvar sin filt som virkades till henne när hon var liten.
Samma kompis gav mig det här doftljuset i julklapp, det pryder nu i sovrummet och luktar så gott när man tänder det! Vilken omtanke! Tack Lina, när det har brunnit slut måste jag köpa ett till tror jag...

fredag 1 januari 2010

Nyårsafton

Lugnt och skönt med familjen. Så var vår nyårsafton.
Eftersom vi är krassliga firade vi in det nya året hemma med god middag, sing star och fyrverkerier. Även i år slocknade de två små pojkarna strax före 12-slaget.




Tänk att man väntat så länge och inte riktigt orkar ända fram, men de var glada ändå.
Hade skjutit fyrverkerier tidigare på kvällen så de var nöjda.
Nu har vi ett nytt år med nya möjligheter framför, helt oskrivna blad att fylla. Det ser jag fram emot. Första projektet blir att bli frisk, så ordning på livet igen, börja träna för att få upp kondis så man orkar vara småbarnsförälder. Kanske ska man plocka ner längdskidorna från vinden. De är väl si så där 8 år sedan jag stod på dem sist men nu känner jag mig taggad. Får se om man minns hur man gör...börjar nog i något flackt spår utan mördarbackar och annat farligt ;)
Vi kanske ses i spåret... /Sofia