tisdag 30 mars 2010

Lillasyster & Storebror

Var bara tvungen att föreviga filmtajm för lillasyster & storebror.





I en saccosäck myser de bredvid varandra, lilla E fullt upptagen med det som händer i rutan och A naturligtvis den lilla linslus han har utvecklats till att bli.
En glimt in i vardagen hos familjen L.

lördag 27 mars 2010

Älskade hjärtegryn

http://alskadehjartegryn.blogspot.com/2010/03/tavling-140000-besokare.html

Har försökt att länka till en tävling på en sida jag hittat genom Mia.
Tack Mia, vilka härliga barnkläder, det blir nog en beställning och förhoppningsvis en vinst :) Länkningen misslyckas hela tiden så jag skrev ut adressen istället.
Hoppas du hittar dit om du som jag har en dreglande bebis hemma.
/Sofia

På solskenspromenad

I måndags var jag på långpromenad med mamma, syster och hennes lilla E. Två timmar gick vi med näsan i solen och njöt av vårsol och värme.
Så härligt, man blir verkligen glad av fint väder och sol. Några bilder blev det innan vi satte barnet i vagnen och gick med raskare steg. Som mamma sa, det måste ju kännas annars kan man ju lika gärna låta bli ;)





¨



/Sofia

fredag 26 mars 2010

Ordning och reda

Just det ovannämda är kanske inte riktigt min starkaste sida. Det är enkelt på jobbet, då har jag alltid haft total kontroll och alla papper på rätt plats men hemma är det liksom fler som hjälper till att skapa ett lättare kaos bland papper, tidningar, scheman, komihåglappar, försäkringsbrev, etc...
Nu är vi i alla fall ett litet steg närmare ordning och reda. Dessa praktiska och fina fack från Cult inskaffades häromdagen och det gamla överfulla tidningsstället fick lämna plats åt mammas, pappas och barnens fack!



Här i huset har just andra sonens magsjuka börjat ge sig, han äter salta kex och dricker avslagen cola. Ingen sömn i natt heller alltså, en och en halv vecka sedan storebror låg hela natten i samma sjuka... fy, magsjuka borde utrotas tycker jag. Kan man få byta till plåtmage tack! Har knaprat vitpepparkorn så nu får jag väl snart magsår istället för magsjuka men det tar jag nästan hellre.
Imorgon om alla är friska ska vi hela familjen på innebandyavslutning, N´s första - KUL!

onsdag 24 mars 2010

ANTIK FYND - KÖPES...



Jag efterlyser ett bord som det på bilden! Vill kapa benen, måla vitt och ha i vardagsrummet som soffbord. Ca 80 cm i diameter.... Nån som har nåt över eller vet var jag ska leta, jag är novis i loppis och auktions världen ;)
Hittade det här bordet på restuarangen på Dalahästen, dock inte till salu :(

Tack grannarna för en mysig förmiddag, så skönt att bo på en gata där det finns så trevliga lattesugna onsdagslediga & sociala "grannfruar".
Trivs i ert sällskap! Kram Sofia

måndag 22 mars 2010

Jag ska ha mina vårskor!!!

Jag har köpt mig ett par vita Converse i skinn! Jag har längtat efter att börja använda dem. Igår var jag i kyrkan på barnens söndagskul och då hade jag bestämt att jag skulle ha skorna. När jag sedan vaknade och det fullkomligt vräkte ner snö blev jag som ett litet barn... Du vet, jag SKA ha de här skorna!!!



Kanske inte det smartaste valet men det är VÅR nu tycker jag! När jag röjde av bilen (typ, en decimeter snö) innan vi skulle åka läkte det in snö i skorna, de har ju två ventilationshål på insidan av skon och där kom snön in MEN jag hade mina vårskor på mig!! Är det bara jag som är så knäpp eller finns det fler som mig? Ha en bra dag, idag lyser ju solen på oss igen och jobbar hårt för att åtgärda det missöde som våren råkade ut för igår (kan det ha varit tre decimeter snö som kom eller?!). Det står inte på förrän vårskorna är de enda par skor jag behöver ha framme (härliga tanke). /Sofia

onsdag 17 mars 2010

Made by M.E

För några veckor sen fick jag hem en akvarell (tror jag att det heter), en födelsetavla över vårt senaste tillskott.
Pojkarna har sina personliga och då ska ju tjejen också ha en så det blir rättvist!



Det är min barndomsvän Magdalena "Kinna" som målat den! Så fin! Jag fick lämna in önskemål, den här gången valde jag ett barnrum med tjejsaker i... & såhär blev resultatet. Det finns ju t o m en stjärnkudde, ett flaggspel & min svarta dalahäst!

Den svarta BRIO-spisen är på önskelistan till 1-års kalaset, gillar BRIO´s svarta grejer.

Alla födelseuppgifter finns med på finurliga sätt & jag tror inte att det är en slump att dockan i docksängen har rött hår :)
Tack! Kinna för den fina tavlan, nu väntar den bara på en ram och sen kommer den upp på väggen.

Om du vill se mer av Kinnas fina tavlor och kanske göra en egen beställning, så finns hennes blogg med kontaktuppgifter i min blogglista! Hennes inlägg är också värda ett besök, skriver med den där lilla knorren så det blir så kul att läsa!
Ha det gott! /Sofia

måndag 15 mars 2010

Vi är bästisar....

När jag var liten lyssnade jag ofta på sagor med bok till. Man lyssnade och vände blad när det plingade. Vi hade "Micke och Molle", en räv och en hund som blir bästisar. Jag kan fortfarande höra deras röster... "Du Micke" "Ja, Molle" "Vi kommer alltid vara vänner för evigt." "Ja, för evigt!" Så gulligt!

Min A, har en bästis som han helst skulle vilja leka med varje dag. Tyvärr bor de lite utanför stan så det går inte alltid att få till leken.
Senaste gången de lekte "tvingade" jag ut dem i solskenet en stund, det satt lite hårt åt och jag tror att de frågade 5 gånger inom loppet av 20 minuter om de fick komma in.

Till slut mutade jag dem med lite fika på trappen för att de skulle kunna vara ute en stund till. De tyckte det var lika mysigt som det ser ut på bilden.



Första fikat utomhus för den här våren, fler lär det nog bli för det finns ju nästan inget mysigare än lite kylig luft och solen som värmer på skinnet.
Simon, din bästis väntar på dig.

söndag 14 mars 2010

I´m back!

Ny dator = nytt liv på bloggen. Det som varit så stendött i flera veckor.
Nu sitter jag framför min nya Hp ProBook, blank och fin!

Vad har då hänt sen sist?

Ja, det har varit sportlov med diverse aktiviteter, mer förkylningar och lite för lite sömn... Många minnen! Barnen har lärt sig slalom, N behärskar det riktigt bra, han tar sig upp och ner alldeles själv, älskar att åka. A åker rakt på mellan M och mig men åker lift själv!



Så kul att se dem lära sig nya saker och älska varje sekund av det! Inte utan att man blir lite stolt också, tänk att vi hat så stora fina pojkar!



Kan rekommendera Ryllshyttebacken i Garpenberg! Nära & lagom!
Sen tror jag att det gör sitt till att vårsolen värmer! Fantastisk dag!!!











Nästa år drar vi till fjälls såhär framåt mars när det är ljust länge & man kan njuta i snödrivorna med näsan mot solen, vilket jag för övrigt försöker göra varje dag solen visar sig - UNDERBART!!!